20 Şubat 2007 Salı

Yüzükçü teyzede ada'nın ta kendisi!

Evet nasıl olur diyeceksiniz, fakat bunu açıklamamdan sonra karar verin en iyisi.


Hatırlarsanız Mr Eko ara sıra kardeşi Yemiyi rüyalarında görürdü. En sonunda ölmeden önce gerçekten gördü. Bu tabiki gerçek kardeşi değildi. Ada'nın siyah dumanı yaratma özelliği olduğu gibi bunu çeşitli formlara sokma imkanıda var. Ve insanlara yaptırmak istediğini onlara en yakın olabilcek kişi formunda gerçekleştiriyor. Tekrar hatırlayacağınız gibi 1. sezonda siyah duman Mr Eko'nun düşüncelerini okumuştu. Bu sayede ölen kardeşi Yemi'nin imajını kopyalayıp kendini o forma sokmuştu. İlginç bişi var ortada, o da bu dumanın yanlızca ölen kişilerin formuna girebilmesi.




Tıpki ilk sezonun çok başlarında Jack'in babasının kılığına ve Kate'i kurtaran siyah atın kılığına girmesi gibi. Hurley'de akıl hastanesindeki arkadaşını görmüştü. Bu arkadaşının tabiki öldüğüne dair bir flashback gösterilmedi fakat, diğerlerinin ölü olması bunu kanıtlıyor. Bundan da çıkartabilceğimiz şu ''yüzükçü teyze vefat etmiş.''

Tabiki bu yanlızca benim teorim aranızda katılmayanlarda olabilir, ama şimdiye kadar olan olaylar adanın bir kara parçasından çok bir tip ''varlık'' ya da ''olağanüstü güç'' olarak tanımlanabilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hurley'nin arkadasi olarak bahsettiin kisi, aslinda Hurley'nin sadece bilincaltinda var.. Gercek degil yani.. Eger akil hastanesindeki sahneleri hatirlarsan, resim cektirirlerken Hurley kolunu arkadasinin omzuna atiyor, fakat doktor resmi tab ettirip gosterdiinde Hurley tek basina..

Adsız dedi ki...

O resimde'de ilginc bi nokta var hatirlattigin iyi oldu, normalde o resmi doktor gunduz cekmisti, daha sonra Hurley'e gosterdiginde arkasi geceydi. Bundada bi yaniltmaca var. 2 ayri resmi bulabilirsem onuda koyarim. Benim teorimde de belirttim ki; Hurley'in arkadasi hayal urunude olsa ada senin bilinc altindaki dusuncelerine gore bir kiliga giriyor. Bundan dolayi ada bu kiliga girmis olabilir.