29 Şubat 2008 Cuma

Lost (bölüm 5 sezon 4)

Offf Lost'un gelmiş geçmiş en gizemli en güzel bölümü bu olsa gerek. Aynı zamanda çokta romantik bir bölüm olan ''The Constant'' Lost'un şimdiye kadar beklediğimiz en büyük gizemini çözücek yeterince malzeme vardı.

Desmond'un daha helikopterdeyken başlayan görüntüler öncekinden farklıydı. Bundan tam 8 sene gerisine daha orduya katıldığı zamana dönüyordu. Peki bu nasıl gerçekleşti?

Gemide olanlar

Gemide 2 kişi helikopteri karşıladıktan sonra, Desmond tekrar kendini kaybedip aklı geçmişe döndü. Bu sırada gemide onun rahatsız olduğunu düşünenler onu revire kaldırdı. Desmond burda kendiyle aynı problemi yaşıyan, sezon 3'ün sonundan beri sesini duyduğumuz George Minowski'yle karşılaştı. George'de Desmond'la aynı problemi yaşıyordu. Aklı ikide bir geçmişe gidip geliyor. Peki bu geminin adaya gelmesindeki asıl amaç ne?

Desmond'un gidip gelmesi 1996'da orduya katıldığı zamanlarda geçiyor. Burda tam olarak ordudan neden askeri hapishaneye atıldığını anlayamıoyoruz. Fakat Ada'daki genç ''profersör'' Daniel Faraday'den aldığı ilginç komutlardan sonra, aklı 1996'a tekrar gittiğinde onu bulmaya çalışıyor. Tabi burada meşhur unutulmaz ''Back To the Future'' filminin sahnelerini tekrar yaşıyoruz. Desmond'un ona verdiği komutlar sayesinde tekrar zaman yolculuğu makinasında yaptığı ayarlar sonunda Farenin üzerinde yaptığı deneyler sonucunda bu tür akıl zaman yolculuğuna giren varlıkların beyin travması geçirerek bi süre sonra öldüğünü öğreniyoruz.

Black Rock

Lost'un her zamanki gibi bunca ilginç olaylar olurken kendi gizemini korumaya devam etti. Desmond, perişan bir şekilde Penelope'ye ulaşmak için babası Charles Widmore'un yanına gitti. Onu açık arttırma yapılan yerde Black Rock gemisinin tablosunu alırken buldu. Peki Charles Widmore neden bu tabloyu almak istiyordu? Ada'yla bağlantısını koparmamak için ya da adayla ilgili değerli bilgi bu tablonun taşıdığına inandığı için. Ve ben Charles Widmore'un gerçek kötü adam olduğunu düşünüyorum. Aynen Back To the Future 2'deki Biff gibi.

''Constant'' (Sadık)

Dizi Desmond'un 2004'te yaptığı duygusal telefon konuşmasıyla sona erdi. Burda malesef göz yaşlarıma hakim olamadım, gerçekten en romantik olduğunu iddia eden filmlerden daha acıklıydı. Eğer Desmond Penelope'yle bir gün buluştuğunda ölümcül şekilde burnu kanayarak ölürse gerçekten çok acıklı olur (umarım böyle bişi olmaz).

Şimdilik bu kadar. Çoğunuzun ve tabikide benim merak ettiğim Desmond'un neden Faraday'in ''Constant''ı olduğu. Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Constant kelimesinin "sadık" kelimesi ile hiçbir alakası yoktur. Constant matematiksel bir terimdir ve "sabit" "değişmez değer" anlamına gelir. Yani dizide kullanılan anlamıyla, zaman yolculuğu sırasında tüm zamanlarda varlığı bilinen, sabit bir kişi. Desmond'ın constant'ı Penny olmuştur.

izmir yazıcı reset dedi ki...

sanırım widmore, tablo mu bilmiyorum ama asıl günlüğü almak için çabalıyordu.

merak ettiğim şey, neden kızının adresini desmond a verdi ?